Bestuurstaken

Wij kunnen ondersteunen bij uw werkzaamheden en creëren onafhankelijkheid en kwaliteit

Bestuurstaken

De taken van een bestuur zijn veelzijdig en moeten goed beschreven zijn, zeker in het kader van de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).


Structuur binnen de vereniging

Het is van belang om de structuur binnen uw vereniging goed te regelen. Wat is bijvoorbeeld de taak van een commissie en kan een bestuurslid ook zitting hebben in een commissie of moet een bestuurslid juist voorzitter van de commissie zijn.


Statuten en huishoudelijk reglement

Daarnaast kunnen wij u adviseren omtrent de inhoud van uw statuten en reglementen en met u samen naar een reglementaire oplossing zoeken voor bepaalde onderdelen van uw vereniging. Uiteindelijk zal die oplossing moet worden gecheckt door een notaris, waarmee wij u tevens van dienst kunnen zijn.


Kennisbank

Om deze bestuurstaken goed in beeld te krijgen, adviseren wij u om een abonnement op de Kennisbank te nemen of onze webinars bij de Academie voor Verenigingen op de verschillende onderdelen te volgen. Deze webinars geven niet alleen informatie, maar bevatten ook praktijkvoorbeelden over hoe het wel en hoe het niet zou moeten. De webinars zijn laagdrempelig en kunnen wellicht binnen uw bestuur vormgeven aan een discussie over bepaalde zaken, wanneer u het webinar met meerdere bestuursleden volgt. Wij geven  ook de mogelijkheid om een webinar alleen voor uw bestuur aan te vragen, zodat er al kort gediscussieerd kan worden over mogelijkheden.


Advies over bestuurstaken

Hebben de webinars u meer duidelijkheid gegeven over de mogelijkheden die er zijn binnen bestuurstaken en heeft u een beter inzicht over de taken van uw bestuur binnen uw vereniging, dan is het wellicht zinvol om een adviserend gesprek te voeren over het ontwikkeling van een beleidsplan.


Sparren

Of wilt u gewoon eens sparren over een situatie of probleem. Wij werken dan samen met u naar een oplossing en veelal is het advies gewoon gratis.

Wij werken oplossingsgericht en zijn er voor al uw vragen!

Wij geloven in bestuurders die met kennis met hun hobby bezig zijn!

Uw vereniging of stichting nog beter besturen!

Gratis advies!

Wij kunnen uw personal coach of personal assistent zijn!

In ieder geval staan wij altijd voor u klaar!

Ledenadministratie - Ondersteuning

Wij hebben veel ervaring in het besturen van verenigingen en het ondersteunen van bestuursleden

en dragen deze kennis graag aan u over