Projecten

Wij kunnen u ondersteunen bij uw werkzaamheden en onafhankelijkheid creëren

Projecten

Het werken volgens projecten is de corebusiness van het SBVN.
Deze projecten kunnen een structureel karakter hebben of een tijdelijk.

 

Verenigingsondersteuning

Projecten die door het SBVN kunnen worden uitgevoerd zijn o.a.:

  • Financiële- en secretariële administratie.
  • Organisatie evenementen, workshop, lezing.
  • Organiseren van webinars.
  • Dagvoorzitter.
  • Invullen taken bij belet bestuurslid.
  • Zitting in continuïteitscommissie.
  • Opzetten nieuwe of aangepaste administratie, financieel en secretarieel.
  • Opzetten databestand eventueel voorzien van foto’s.
  • Tekstschrijven, verzorgen clubblad, interviews, uitgeven jubileumuitgave (ook in boekvorm).
  • Advisering in brede zin met betrekking tot de vereniging en wetgeving.

WBTR

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) staat niet toe dat een bestuur bij belet of ontstentenis ad hoc een oplossing zoekt. Deze invulling van taken moeten in de statuten en/of huishoudelijk reglement zijn opgenomen. Bij kleine verenigingen kan dat op problemen stuiten omdat bijvoorbeeld is gekozen voor een statutair minimaal bestuur. Een bundeling van taken bij één bestuurslid was al niet wenselijk en is volgens de WBTR niet langer toegestaan.

 

Projectmatige ondersteuning

 

Het SBVN ondersteunt u juist op projectmatige basis. Met andere woorden, als een bestuurslid tijdelijk niet in staat is zijn functie uit te oefenen (belet), dan kunnen wij deze werkzaamheden gedurende de periode van belet afhandelen. Bij onze wijze van werken is het mogelijk dat het betreffende bestuurslid of de overige bestuursleden precies kunnen zien wat door ons is gedaan en op welke wijze dat is gebeurd. Als het bestuurslid dan terugkomt, kan de bestuurstaak zonder problemen weer worden opgepakt en heeft niet alles stil gelegen. 

 

De afstemming is dusdanig, dat het project wordt gedaan zoals het bestuurslid het zelf ook gedaan zou hebben.

 

Indien er sprake is van ontstentenis van een bestuurslid dan kan het probleem ontstaan dat er een nieuwe administratie of boekhouding moet worden opgezet, vaak binnen een kort tijdsbestek. Wij nemen deze taak graag op ons en leveren een adequaat product waarmee het bestuur of het nieuwe bestuurslid direct mee aan de slag kan. Van de uitgevoerde werkzaamheden wordt een rapportage gemaakt, die ook eventueel met de Algemene Ledenvergadering kan worden gedeeld. Belet of ontstentenis is voor een bestuur geen excuus om verenigingstaken te laten liggen, de statuten moeten hierin voorzien.

 

Continuïteit

 

Indien er sprake is van ontstentenis van een volledig bestuur, dan moeten de statuten in de voortgang van verenigingswerkzaamheden voorzien. Bij een aantal verenigingen heeft een medewerker van het SBVN zitting in de continuïteitscommissie. Deze statutaire commissie bestaat doorgaans uit oud-bestuursleden en/of ere-leden die samen met het SBVN de lopende zaken afhandelen en de statutair verplichte stappen afwerken tot het komen van een nieuw bestuur. 

 

 

Ook wanneer een bestuur problemen constateert binnen een commissie, dan kunnen wij het bestuur daarin ondersteunen. Aan de hand van de opdracht van het bestuur kan het SBVN geheel of gedeeltelijk de taken overnemen van betreffende commissie of voor bepaalde tijd deel uitmaken van de commissie.

 

 

Werkzaamheden extern uitbesteden op projectmatige basis geeft een vereniging de verzekering dat de verenigingstaken blijven uitgevoerd en de leden geen hinder ondervinden van onrust door belet of ontstentenis. Daarnaast is het een wettelijke taak van een bestuur om een aantal zaken intern te regelen, zodat er niet te veel taken bij een persoon zijn gebundeld en bij een bepaalde vorm van afwezigheid wordt voorzien in de voortgang van taken. 

Wij werken oplossingsgericht en zijn er voor al uw vragen!

Wij geloven in bestuurders die met kennis met hun hobby bezig zijn!

Uw vereniging of stichting nog beter besturen!

Gratis advies!

Wij kunnen uw personal coach of personal assistent zijn!

In ieder geval staan wij altijd voor u klaar!

Ledenadministratie - Ondersteuning

Wij hebben veel ervaring in het besturen van verenigingen en het ondersteunen van bestuursleden

en dragen deze kennis graag aan u over