Penningmeester en Boekhouding

Wij kunnen ondersteunen bij uw werkzaamheden en creëren onafhankelijkheid en kwaliteit

Ondersteuning penningmeester en boekhouding

Het SBVN geeft ondersteuning aan de penningmeester en boekhouding bij onder andere de volgende taken:

  • Beheer grootboek.
  • Kwartaal en/of halfjaarcijfers.
  • Jaaroverzicht.
  • Begroting.
  • Facturering.
  • Debiteurenbeheer.
  • Incasso’s.
  • Jaaroverzicht maken.
  • Kascommissie.

Grootboek

Het grootboek is de basis van de financiële administratie en tevens de meest bewerkelijke taak van een penningmeester. Het SBVN biedt de mogelijkheid om het grootboek bij te houden waarbij de penningmeester desgewenst complete inzage heeft. Het SBVN kan de kwartaaloverzichten en een jaaroverzicht verzorgen. Dat jaaroverzicht wordt voorzien van een toelichting, waarbij het beleid van het bestuur zoals uitgedrukt in de begroting wordt vergeleken met de overeenkomstige jaarcijfers. Tevens kan hulp worden geboden bij het opstellen van de begroting en het vorm geven aan een financieel beleid

 

Facturering

Naast deze financiële ondersteuning kan het SBVN ook de facturering verzorgen en het betalingstraject coördineren. Tevens kan worden gezorgd voor een adequate debiteuren opvolging. Betalingen kunnen eventuele in de bankomgeving worden klaargezet, maar de penningmeester zal altijd de daadwerkelijke betaling moeten accorderen. 

 

Incasso’s

Zou u graag bij de bank incasso’s aanleveren van de contributie, maar lukt dit niet of moet het handmatig.

Het SBVN kan de incasso’s verzorgen van de leden met een incasso-machtiging en deze in batches aanleveren voor gebruik bij online bankieren. 

 

Jaaroverzicht

Verzorgt het SBVN de administratie van uw vereniging, dan ontvangt u elk regelmatig een rapportage, worden het jaaroverzicht aan het einde van het jaar opgemaakt, alle stukken gescand, een vergelijking gemaakt met de begroting en een toelichting met een verantwoording. 
Daarnaast helpen we bij de controle door de kascommissie en in onze Kennisbank kan een kascommissielid precies ontdekken wat er allemaal gecheckt moet worden en waarop gelet moet worden. Een complete uitleg van een kascontrole is aanwezig in dit onderdeel van het SBVN.

 

Vraagbaak penningmeester en boekhouding

Het SBVN is ook de vraagbaak voor de penningmeester over wat er het beste kan worden afgeschreven en hoe een investering moet worden goedgekeurd door de algemene vergadering.
U kunt met elke vraag bij ons terecht. En mochten we het onverhoopt niet weten, dan zoeken we het uit of raadplegen ons deskundigen team.

 

 

 

Wij werken oplossingsgericht en zijn er voor al uw vragen!

Wij geloven in bestuurders die met kennis met hun hobby bezig zijn!

Uw vereniging of stichting nog beter besturen!

Gratis advies!

Wij kunnen uw personal coach of personal assistent zijn!

In ieder geval staan wij altijd voor u klaar!

Ledenadministratie - Ondersteuning

Wij hebben veel ervaring in het besturen van verenigingen en het ondersteunen van bestuursleden

en dragen deze kennis graag aan u over